10 lapkričio, 2013

6 mitai apie plaukų priežiūrą

Įvairių mitų turbūt neįmanoma išvengti nė vienoje srityje. Nors kai kurie jų gali atrodyti juokingi, tačiau kai kuriais gana dažnai tikima. Blogiausia, kad klaidinga informacija dažni sklinda iš lūpų į lūpas, ir taip tik dar labiau „įsitvirtina“ mitai. Štai, kad ir apie plaukų priežiūrą – pateiksime 7 labiausiai paplitusias klaidingas nuostatas:




1. Reguliarus plaukų kirpimas skatina plaukų augimą
Deja, taip nėra. Reguliariai pakirpti galiukus reikia vien dėl to, kad plaukai atrodytų sveiki, tačiau tai neturi jokios įtakos greitesniam plaukų augimui. Pavyzdžiui, bandote atsiauginti natūralią plaukų spalvą, ir vis pasikerpate plaukus. Jūs galvojate, kad plaukai greičiau auga, o iš tikrųjų tiesiog trumpėja dažytų plaukų dalis...

2. Ilgą laiką naudojamas tas pats šampūnas praranda savo poveikį
Ne, taip nenutinka. Deja, šis mitas labiausiai paplitęs. Tiesa ta, kad skirtingais sezonais plaukams gali būti reikalinga kitokia priežiūra – pavyzdžiui, vasarą saulės nualintiems plaukams gali prireikti didesnės priežiūros.
Jei atradote Jums puikiai tinkantį šampūną, tikrai neverta po mėnesio ar dviejų jį pakeisti kitu.

3. Negalima išrauti žilų plaukų, nes jų tik padaugės
Šis mitas tikrai juokingas, tačiau juo dauguma tiki. Jei pamatysite vieną žilą plauką, jų gali atsirasti daugiau, nepriklausomai nuo to, ar išrausit jį, ar ne.

4. Vieno plovimo metu plaukus reikia įtrinti šampūnu bent 2 kartus
To daryti tikrai nebūtina: pakanka plaukus šampūnu įtrinti vieną kartą ir gerai išskalauti. Nėra duomenų, kd plaukų trinkimas du kartus būtų labai žalingas, tačiau ir naudos bus mažai, be to, prarasite kelias minutes!

5. Plaukus reikia šukuoti nuo viršaus į apačią
O ką daryti, jei plaukų galiukai labai veliasi? Žinoma, šią taisyklę galime pritaikyti dažant plaukus ar tepant ant plaukų kondicionierių, tačiau šukuojant tai ne visada pasiteisina.

6. Geriausias būdas pašviesinti plaukus – kuo daugiau būti saulėje
Deja, tai tikrai nėra saugus plaukų šviesinimo būdas. Turbūt pastebėjote, kad po vasaros atostogų plaukai kiek pašviesėja, tačiau nereikėtų pamiršti ir to, kad plaukai išsausėja ir neblizga.

Šaltinis: http://www.grozioklubas.lt/grozis/plaukai/6-mitai-apie-plauku-prieziura-2136

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą